ΚΑΛΑΘΙ

Empty Cart

Το καλάθι σας είναι άδειο

Φαίνεται ότι δεν έχετε αποφασίσει κάτι

  • Επιλέξτε γλώσσα:
  • el

Τηλ. παραγγελίες

2310334511

Καθημερινά: 09:00 - 21:00

Σάββατο: 09:00 - 15:00

Το Μονόπετρο και η Σημασία του

Το Μονόπετρο και η Σημασία του

Ο καλός σας μόλις σας έκανε πρόταση γάμου! Εσείς είσαστε τόσο χαρούμενη, όπου πριν ανοίξει το μαγικό κουτάκι έχετε πει ήδη το μεγάλο “ΝΑΙ”!

Ποιος ήταν όμως αυτός που καθόρισε τη σημασία και το συμβολισμό του μονόπετρου;

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως τα διαμάντια είναι τα δάκρυα των θεών, ενώ οι Ρωμαίοι ότι είναι κομμάτια αστεριών. Λέγεται ότι το πρώτο μονόπετρο δόθηκε το 1477 από τον Δούκα Maximillian της Αυστρίας στη Μαρία της Βουργουνδίας. Από τον 17ο αιώνα τα μονόπετρα έγιναν πολύ δημοφιλή και πλέον θεωρούνται απαραίτητα για έναν γάμο.

Τι συμβολίζει όμως το μονόπετρο; Αρχικά το μονόπετρο έδειχνε τον πλούτο του ανδρα που το προσέφερε και τη δέσμευση του να φροντίζει την γυναίκα που θα παντρευτεί. Σήμερα το μονόπετρο συμβολίζει τη δέσμευση για αιώνια αγάπη. Λόγω της κυκλικής του μορφής (χωρίς αρχή-μέση-τέλος) συμβολίζει την αγάπη χωρίς τέλος. Επίσης, επειδή το μονόπετρο είναι κατασκευασμένο από χρυσό (κίτρινο χρυσό-ρόζ χρυσό-λευκόχρυσο) και ο χρυσός είναι πρωτογενής ύλη, δηλαδή είναι ανεξίτηλος, λαμπερός και άφθαρτος, αντικατοπτρίζει την ανεξίτηλη αγάπη και την αγνότητα των συναισθημάτων.

Κάθε πρόταση γάμου-κάθε υπόσχεση αγάπης και αφοσίωσης επισφραγίζεται με ένα μονόπετρο.

Σήμερα υπάρχει τεράστια ποικιλία σε μονόπετρα με διαμάντια, πολύτιμους και ημιπολύτιμος λίθους.

Το κατάστημα ΓΚΟΦΑΣ όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του έχει δόσει μεγάλη έμφαση σε αυτό το ιδιαίτερο δώρο, με αποτέλεσμα να διαθέτει τεράστια ποικιλια τόσο στο κατάστημα όσο και στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση στο: www.gofas.com.gr